2018 színe az ULTRAVIOLA

with Nincs hozzászólás

Miről is szólhatna az év első bejegyzése, mint az ÉV SZÍNÉRŐL, melyet a Pantone Color Institute a 2018-as év uralkodó színévé választott.

Ez pedig nem más, mint ez a  „provokatív és elgondolkodtató” lilaárnyalat, az ultraviola (PANTONE 18-3838 Ultra Violet):

A választott szín az intézet közlése szerint eredetiséget, találékonyságot és a jövőre irányuló látomásos gondolkodást kommunikál. A „komplex és elmélkedő” szín egyben a világegyetem rejtélyeire is utal és a felfedezésekre, amelyek előttünk állnak, minthogy a szín felidézi a végtelen éjszakai égboltot.

A közleményben hozzáteszik, a rejtélyes lila színárnyalatok régóta az ellenkultúra szimbólumai is, Prince, David Bowie és Jimi Hendrix is használt különböző lilaárnyalatokat, ezáltal 2018 választott színe a nonkonformitásra, a kísérletezésre is utal.

Emellett a szín a misztikummal, a spiritualitással is összefügg, a lilát sokszor használják meditációkon is, ilyen módon a lila az ingergazdag világtól elvonulás színe is egyben.

Az év színe minden bizonnyal gyakran fog feltűnni grafikai munkákban, a szépségiparban, a divattervezésben, dekorációs és design elemekben:

 

Forrás: pantone.com, hvg.hu

Írj nekem, kérd egyedi árajánlatomat!