Hogyan dolgozom?

Hogyan dolgozom?

with Nincs hozzászólás

Sokan kérdik, hogyan is dolgozom, mennyi idő elkészíteni egy-egy munkát.

Nos, ami a legfontosabb: nem vállalom túl magam. Nem tudok minden munkát azonnal elvállalni, csak amire van kapacitásom. A kreatív munka sok odafigyelést igényel, így megpróbálom úgy beosztani az időmet, hogy amikor dolgozom, csak a konkrét feladatra koncentráljak.

Tervezek és megvalósítok. Képes vagyok egy vállalkozás teljes arculatának a megtervezésére, valamint az online és offline marketing kampányának megvalósításához szükséges valamennyi grafikai anyag elkészítésére.

A személyes, telefonos vagy online konzultáció során felmérem Ügyfelem igényét, közösen meghatározzuk az elvégzendő feladatot.

Az előzetes megbeszélés szerinti munkáról elkészítem az árajánlatot, majd szerződést kötünk. Weboldal készítésnél a teljes ár 40%-áról díjbekérőt küldök, ugyanis ez egy több héten át tartó közös munka lesz.

Ügyfelemmel konzultálva előkészítem a terveket (logó/hangulattábla, grafikai anyag, weboldal struktúra). A terveket csak akkor véglegesítem, ha mindenki elégedett, és azt kapta amit várt.

Ez a kedvencem, a kreatív szakasz. Elkészítem a logót/logóvariációkat, a grafikai anyagot, illetve a WordPress weboldalt.

Weboldal készítés folyamata:

  1. WordPress telepítése: telepítés után kialakítom a menü struktúrát, beállítom az alapvető elemeket.
  2. Grafikai tervezés: elkészítem a megjelenítendő tartalomhoz és struktúrához illeszkedő egyedi webdesign tervet. Ha már van kialakult arculat, annak elemeit felhasználom, vagy igény esetén megtervezem az arculatot.
  3. A weboldal funkcióinak kialakítása: ekkor történik a wordpress sablon személyre szabása, valamennyi szükséges funkció beépítése.
  4. Majd következik a kapott képek és tartalom felhasználása, amikor már majdnem a végleges verziót látjuk.
  5. A Technikai SEO és On-Page SEO szempontjainak figyelembe vételével beállítom a szükséges technikai részeket (elsődleges kulcsszavak, meta leírások, képek alt leírása, oldalak címe, címsorok, paragrafusok, oldaltérkép).
  6. GDPR kompatibilitás véglegesítése: a megfelelő bővítmények segítségével adatvédelmi szempontból is szabályossá alakítom a weboldalt.
  7. A weboldal végleges tesztelése különböző böngészőkben és különböző méretű képernyőkön: a vizuális megjelenés még ekkor is módosulhat.
  8. Mérőkódok integrálása (Google Analytics, Google Search Console): telepítem a weboldal látogatottságának elemzéséhez szükséges szoftvereket.
  9. Mérőeszközök segítségével ellenőrzöm a weboldal betöltési sebességét, szabványosságát, valamint keresőbarát felépítését.
  10. Végül előkészítem az automatikus biztonsági mentéseket a későbbiekre.

A logót többféle formátumban Ügyfelem rendelkezésére bocsájtom.

A grafikai anyagot nyomdakészre szerkesztem, igény esetén elküldöm a nyomdának.

A weboldalt teszt verzióját publikálom, valamint minden információt továbbítok az adminisztrációs felületre való belépéshez és a mérőkódok lekéréséhez.

A weboldal nem egy kész termék, folyamatosan karban kell tartani, frissíteni. Már működő weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, fejlesztési ötletekkel, problémákkal Ügyfelem a későbbiekben is fordulhat hozzám. Emellett lehetőség van karbantartási csomagot kérni, mely eseti jelleggel, vagy rendszeres havidíjas elszámolásban is igényelhető.

 

Vagyis összegezve azt mondanám, hogy soha nem hagyom magára az Ügyfelet.

Ez egy két oldalú munkafolyamat: Te kérsz valamit, és megvalósítom, és együtt addig dolgozunk rajta, amíg tökéletes nem lesz.. Ha nincs konkrét elképzelésed, én kitalálok egy első verziót, adok tippeket, legyen az akár logó, akár egyéb marketing anyag, akár weboldal. Ez a hozzáállás általában működni szokott, eddig legalábbis nem volt rá panasz 🙂

Nézd meg Ügyfeleim véleményét, remélem sikerül Téged is meggyőzniük…

Megnézem a többiek véleményét

Szeretnéd felvenni velem a kapcsolatot? Írd meg részletesen elképzeléseidet!